Miniatűr tavaszi dekoráció

Tavaszi apróság

Gyűjtöttem sok-sok szép friss, élénkzöld és bársonyos mohát és beszereztem néhány igazán cuki aprócska állatfigurát. Adva volt tehát a két kis fehér-álványos-talpas cloche-m (üvegbúrám) alá az aktuális filléres dekor. Amikor azonban elhelyeztem őket a fehér tálcámon, még mindig üresnek hatott az egész. Hiába a moha szép zöld színe, valami virág hiányzott. Minden hagymás növénykém elvirágzott már, azok amiket én ültettem sajnos még épp elkezdtek hajtani, a valentin rózsáim már megadták magukat. Ekkor eszembe jutott, hogy még a papírhortenziákkal együtt vettem aprócska kis fehér papírvirágokat is. Előszedtem őket, meg egy speckó, dróton kialakított zöld bogyós ágat is.

 

Ebből először kis karikát formáltam, majd az első karikán körbe-körbe tekerve haladtam, amíg el nem fogyott a drót.

 

Utána jöhettek az apró virágfejek, amelyeket elszórtan – de azért figyelve a szimmetriára – a drótszáruknál fogva könnyedén az alapra rögzítettem. Nem akartam ragasztani, mert így még mozdíthatóak, ha másra is használnám őket később.

 

Végül kötöttem rá egy – direkt alaposan meggyűrt – zöld pántlikát. Hát így lett virág az asztalon. Miközben fotóztam, azon kattogott az agyam, hogy hányat tudok még kreálni a meglévő virágokból és, hogy mi mindenre lehet még használni ezt az apróságot. Pl. lehet szalvétagyűrű vagy a húsvéti tojások kaphatnak ilyen csini kis koszorút a tojásfejükre. Ti mire használnátok még?

 

 

Nálunk most az asztalon a tálcára került, de blogcica tetszését is elnyertem mert folyton el akarja csenni, hogy játtszon vele kicsit.

Ha tetszett a bejegyzés, és szívesen látnád és olvasnád máskor is az ötleteimet, akkor nézz be a fb. oldalamra is.