Te kidobtad volna?

Kipróbáltam a Vintage Paint termékeket

 

Bizonyára sokan értesültetek róla, hogy a virág-földgömbömmel harmadik helyzést értem el az Alkotó energia pályázaton. Az oklevélhez pedig kaptam egy Vintage Paint termékek vásárlására felhasználható utalványt is – így ez a jutalom szinte adta a lehetőséget arra, hogy végre kipróbáljam ezt a festéket és a csodaszép tapétákat is.

Amit elsőként szerettem volna alaposan ráncba szedni, az egy fából készült, alaposan leharcolt fa bőrönd volt. Szerencsére sokan úgy vannak az ilyen kopott, koszos, régi dolgokkal, hogy ez a vacak már semmire sem jó, max. odaadni/eladni valakinek aki még lát benne fantáziát. Átgondoltam, hogy melyik festéket és tapétát fogom használni a felújításhoz. A festékek közül a Warm Latte és a Vintage Cream árnyalatokat használtam, a belső részhez pedig a Text and patina dekortapétát választottam.

 

 

 

 

 

Nem időztem túl sokáig a tervezgetéssel, hanem elővettem a kis koszost, és elkezdtem kipofozni. Nem volt már sem zárja, sem szép színe, csak repedések és lyukak, így először fagittes pakolás kapott, amit még 2x megismételtem és szépen lecsiszoltam a bőröndöt. Nem törekedtem a derékszögekre és tükörsima felületre sem, mert a cél az volt az első pillanattól kezdve, hogy maradjon az ódon megjelenés, finoman csajos kivitelben.

Amikor a fa felületek már rendben voltak, kiszabtam a béléshez szükséges kartonokat amire a tapétát kasíroztam. Erre azért volt szükség, hogy majd szép sima belső felületeket kapjak. A tapétánál figyeltem arra, hogy az írás mindenhol stimmeljen, ne fejjel lefelé legyen, stb. Amikor ezzel megvoltam, végre elővehettem a festéket. Egy réteg alapozó után kapott 2 réteg warm latte árnyalatot a külső rész, és az élek, plusz a belső részből egy kicsi, hogy majd szép lehessen a bélés és a fa találkozása.

 

 

 

 

 

Miután megszáradt a festék, kicsit megcsiszoltam az éleket, és beragasztottam a kartonra kasírozott tapétás darabokat a helyükre. A ráhagyások biztosítják azt, hogy sehol se látszódjon ki csupasz fa rész.

Végre minden darab a helyére került és egy kis száradási idő következhetett. Ezalatt bőven volt idő egy kis
cameat készíteni. Amihez szilikon formát és a pentart decor clay termékét használtam. Nem festettem semmivel, csak egy leheletnyi áttetsző wax került rá, amely picit mélyített a szürkésfehéres színén. Ez a kis camea majd csak a legutolsó lépésként fog felkerülni a neki kiszemelt helyre. Közben még lefestettem a bőrönd fülét és az azt tartó szerelvényeket is, amit szintén visszakoptattam kicsit, majd visszaszereltem. Az eredeti zsanérokat is felcsavaroztam a helyükre, egy kis csiszolós tisztítás után, és kapott két szép csatot is, közben pedig azon járt az agyam, hogy a bőrönd tetején melyik tervemet valósítsam meg.

 

 

Alakul a részletek összhangja.

 

A tetejére szabad kézzel leveleket és indákat festettem a vintage cream színnel, no meg egy szép, régi francia monogram betűit másoltam át. Milyen mázli, hogy az én monogramom is M A.

Mivel azt is tudom, hogy a csipkéim egy részét és sok-sok hímzőfonalat fogok beköltöztetni a bőröndbe, ezért szükségem volt pár darab szalagtartóra is. Kaptam egy csuda klasszat Enikőtől és elővettem hozzá az egyik hobbiboltban beszerzett kis táblácskákat, és azokat is lefestettem a bőrönd színével egyező színre, sőt kapott a kis levelekből egy kis csokorral mindegyik. A koptatás csak jót tett nekik, no meg a wax is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az indás dekor festésének száradása után kicsit még koptattam a felületen, majd jól bedörzsöltem az áttetsző waxot a festett részeken, és puha ruhával áttöröltem az egészet. Felragasztottam a fedél belső részére a kis camea díszt, alatta egy darabka finom valódi selyemszalaggal. Utolsó lépésként feltekercseltem a csipkéket és szalagokat a kis tartókra, és kész is!

 

 

 

 

 

 

Vélemény a Vintage Paint termékekről:

  • egyszerű használat, tökéletes állag és fedőképesség, nagyon gyorsan szárad a festék
  • alig érezhető a szaga
  • csiszoláskor feltűnően alig porzik, ez nagyon szuper főleg ha zárt térben dolgozol
  • a wax állaga pont jó és nem büdös
  • a tapéta nagyon finom tapintású, és erős, nem szakad könnyen még nedves állapotban sem.

A festék színei nagyon szépek, a kis kiszerelés csomagolása egy nagyon praktikus, tetszetős mini festékesdoboz. Az pedig külön remek ötlet, hogy nem szükséges megvenni egy egész tekercs tapétát ha csak egy kisebb munkához szeretnél használni belőle, mert a tulajdonosok még erre is gondoltak.

 

Ha kérdésed van ezzel a munkámmal kapcsolatban kérdezz bátran!