Mert apák napja is van ám

Pasis ötletek igazi apukáknak

Anyák napja és nőnap – mindkettő olyan nap amikor a szebbik nem képviselőit ünneplik. De azért valljuk be, a teremtés koronái nélkül mit sem érne ez a világ! Nem értettem igazán sosem, hogy mi nők, anyák miért vagyunk eme kitüntetett helyzetben, hiszen manapság sok apa neveli egyedül a gyermekeit, és egy személyben próbál nekik mindent biztosítani.

Hogy ne legyenek hát elhanyagolva az apák sem, Amerikában elindult a XX. század elején egy kezdeményezés az apák megünneplésére is. Az apaság, a szülői szerep kerül ilyenkor előtérbe, az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre emlékeznek. Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője, akinek apja, a háborús veteránként egyedül nevelte fel hat gyermekét. Az első apák napja 1910-ben volt. Az ünnepet hivatalosan 1972-ben Richard Nixon ismerte el és június harmadik vasárnapja a hivatos napja.

Sokszor nehéz olyan ajándékot adni egy apának aminek örül, amit a gyerkőc magában vagy felnőtt segítségével el tud készíteni. Hoztam pár jópofa ötletet, ugyan nem pasi szemmel válogattam őket, de talán telitalálat lehet az apukáknál, nagypapáknál.

 

Jön a nyár, ilyenkor jól jön a szellős könnyű pamutpóló, ha pedig azon egy jópofa felirat van, azt szerintem egy belevaló apa büszkén fogja viselni. Sok helyen lehet már pólóra nyomtatni egyedi szöveget, de a transzfertechnikát alkalmazva bárki el tudja készíteni a saját változatát a családtagoknak.

 

 

 

 

A gyerkőc rajzából pl. készülhet kulcstartó a sluszzkulcsra.

 

 

 

 

 

Egy másik ötlet szerint kedves rövid üzenet fűzhetünk a kulccsomóra. Ilyen betűkkel ellátott kis gyöngyöket sok helyen be lehet már szerezni, és készítése közben a gyermek finommotorikus képessége is fejlődik.

 

A legtöbb fater és nagyfater szereti a sört, ugye? Kötélből – filc vagy parafa alapra ragasztva jópofa söralátétet készíthet nekik az aprónép. Mintát pedig többféleképpen lehet rá varázsolni, pl: stencillel de akár szabad kézzel festve is.

 

 

 

A legtöbb pasi rajong a csípős ételekért, és szeret grillezni. Saját fűszerkeveréket is kaphat a kedvenc összeállításban. Egy cuki üvegben, jópofa cimkével szerintem telitalálat lehet.

 

 

 

 

Ha az inggallért már kicsit megviselte a borosta, attól még a többi részből lehet jópofa párnahuzat, pl. a délutáni szunyához a nagypapának.

 

 

 

 

Szintén jópofa ötlet kulcstartóra: zsugorka technikával készíthetőek kicsinyített tenyér vagy láblenyomatok. Ehhez csak egy specális fóliára van szükség és kreativitásra, ja és sütőre.

 

 

Az apák is szeretnek ám játszani. Lepjük meg őket egy-egy szivacslövős pisztollyal. Garantáltan visszarepülnek a gyerekkorba. Nem utolsó sorban pedig együtt tudnak ökörködni egy jót a srácokkal.

 

 

 

 

Fehér bögrére és égethető speciális porcelán filctollra van csak szükség. A gyerkőcök biztosan szívesen fognak alkotni apának a reggeli kávéhoz egy igazán egyedi bögrét.

 

 

 

Sokan ismerik és használták már a kuponos sk. ajándékot. Kaphatnak ilyen formában hátmaszírozást, fűnyírást vagy kocsimosást ajándékba, de akár puszi vagy egy jó kis lecsó, sőt egy hideg sör is kerülhet a kuponokra meglepiként. Apa pedig akkor váltja be amikor akarja.

 

 

 

 

 

 

A teljesség igénye nélkül jött létre ez a bejegyzés. A fotók a pinterestről származnak. Ha tetszett valamelyik és netán megvalósítod, kérlek oszd meg velem, hogy mások is láthassák, másokat is inspirálhass és bátoríthass az alkotásoddal. Ha tetszett az írásom és máskor is szívesen értesülnél szuper és aktuális ötletekről, e-mailben kérhetsz erről értesítést a kapcsolat menűpont alatt, vagy keresd fel a facebook oldalamat, ahol igyekszem napra készen bemutatni azt amin éppen dolgozom.

Köszönöm, hogy velem tartottál!