Ódivatú húsvét,

avagy régimódi tojások

Idén valahogy tobzódtam a tojásdíszítési ötletekben, és a legtöbbet meg is valósítottam. Sok tojást el is ajándékoztam, hogy másoknak is legyen egy aprócska reantik a húsvéti asztalon vagy a húsvéti dekorációban.

Maradt még 4 db csupasz tojás, amelyeknek  – a karácsonyról már jól ismert – gótbetűs könyvlaptakarót szántam. Blogcicával nekiültünk, és el is készítettük őket. A maradék antik mod podge-ot használtam most is, mert ettől száradás után a már amúgy is jól besárgult könyvlapok még régesebb külsőt kapnak. A lapokat darabkákra tépkedtem és kezdődhetett a ragasztgatás. Ez igazán gyerekjáték, szóval neki lehet ülni akár a kiskorúakkal is ragasztgatni. Az esti tv nézés helyett is sokkal jobb móka. 

 

 

 

 

 

 

 

Miután megszáradtak a tojások, a saslikpálcika helyét is beragasztottam, majd elővettem mindenféle szépséges apróságot, amelyeknek szintén régies külsőt szántam.

A papírvirágokra szintén kentem egy keveset az antik mod podge-ból, így azok is régies, besárgult kinézetet kaptak. Ezután már csak a ragasztópisztolyt és  fantáziámat használtam. Amivel dekoráltam: spárgabortni, selyemszalag, moha, levélkés szalag és papírvirágok.

Ha kedvet kaptál hasonló stílusú dekoráció elkészítéséhez, akkor bátran fogj hozzá, hiszen bármilyen papírral és decoupage ragasztóval dolgozhatsz. A díszítéshez pedig szinte bármit fel lehet használni, régi csipkét, spárgát, tollpihét, gombot, papírlepkét, és még sorolhatnám, szóval bármit ami otthon van!

Jó alkotást és kellemes húsvétvárást kívánok!

A korábbi húsvéttal kapcsolatos ötleteimet a naplóban találod, ha pedig az újdonságokra vagy kíváncsi, szívesen látlak a facebook oldalamon!

Hírlevél feliratkozáshoz a menűpontok közül választhatsz.

Köszönöm, hogy velem tartottál!