BARKA vagy NYÚL a BARKANYÚL ?

Egy pofonegyszerű húsvéti ajtónálló tapsifüles

 

A csíkos tojásokra transzferált nyúl sziluett adta az ötletet az idei húsvéti bejárati ajtó dekorálásához. Szeretem, ha egyszerű de látványos dekor van az ajtón, azt pedig végképp, ha olcsón ki lehet hozni az egészet. Így született meg a barkanyuszim. Ha már barkaruhás tojásunk lett, miért ne lehetne barkanyuszi, aki a barkatojást hozza?

Kerestem egy megfelelő nyuszkó formájú sziluettet, majd felnagyítottam és kinyomtattam. Azért, hogy megfelelő tartása legyen és kellően stabil alapot képezzen a barkarügyek számára, a kinyomtatott lapot ráragasztottam egy vastagabb kartonra és körbevágtam a nyulat. Itt még lehet igazgatni rajta, ha valahol nem igazán tetszik, én pl. az egyik fülén és a farkincáján korrigáltam kicsit.

 

 

 

 

 

 

 

Ezután következhetett a pöszmöszölős rész: a barkaágakról leszedtem a bársonyos rügyeket, majd egyenként ráragasztottam a nyuszira. Ezt lehet szép sorban is, de én direkt összevissza, a rügyek nagyságát is váltogatva ragasztgattam fel a kartonra. Ragasztópisztoly vagy barkácsragasztó is egyaránt megteszi, ki mivel szeret jobban dolgozni. Amikor készen lett, kapott egy zöld bársonyszalagot és egy aprócska papírvirágot, aztán majd ilyen csinosan fog őrködni húsvétkor a bejárati ajtón. Az ebben a jó, hogy ha kevesebb barkád van, akkor kisebb nyuszit is lehet csinálni belőle. Én 3 kis csokor barkaágat használtam fel hozzá, amit a piacon vettem 200,-Ft/ csokor áron, nem volt végig barkás az ág, a nyuszi pedig 22 cm magas és 18 cm az orrától a farkincája végéig. Szóval 600 forintból van egy ilyen cuki egyedi nyuszis ajtódekorációm. Az ebben a jó, hogy ha kevesebb barkád van, akkor kisebb nyuszit is lehet készíteni, és pl. tojásfára, terítékre egyéb dekorációra is felhasználhatóak.

 Ha tetszett az ötlet és szeretnéd az elsők között az újabbakat is látni, akkor iratkozz fel a hírevélre vagy kövesd a facebook oldalamat. Köszönöm, hogy velem tartottál!