Látványos nyári koszorú

Tenger(ny)i csiga és kagyló dekorációként

Évtizedek óta gyűjtöm a szép kagylókat, van közöttük tenyérnyi méretű hatalmas darab, és vannak egészen aprók. Mivel biológus nem vagyok, a nevüket nem tudom, de azt igen, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, vonzódom hozzájuk. Van amit vettem, van amit gyűjtöttem. Korábban már díszítettem velük kisebb-nagyobb dekorációs tárgyakat. 2-3 hete a kik-ben megakadt a szemem az apró csomagokon, amelyekben különböző kagylók és csigaházak voltak. Egy-egy tasakban jó maréknyi, átlagban 1-3 cm-es méretűek. Szórható dekoráció volt az elnevezésük, és tasakja 290.- Ft volt. Hát én mindjárt megvettem a polcon lévő maradék 5 csomagocskát, és elhelyeztem a szögletes üvegbúrám alatt, mert tudtam, hogy ahhoz aminek szánom őket még kell majd. Hétvégén egy másik kik-ben találtam még hozzá 2 tasakkal. És ha már elterveztem, akkor meg is kellett valósítani az ötletet. Sokféle, szebbnél szebb kagylós koszorút láttam már a neten, a tömött tiszta kagylós változatok tetszettek a legjobban, így az volt a cél, hogy olyat alkossak. Ezek a pici tengeri kütyük épp alkalmasak voltak a kivitelezéshez.

Amikor koszorút készítek, mindig az az első lépés, hogy a megfelelő mennyiségű dekorációs elemet kiterítem. Ez azért hasznos, mert jobban átlátom a darabokat, és könnyebb építkezni, ha tudom miből választhatok.

Ennek a koszorúnak volt a legmacerásabb a készítése, mert a darabokat illesztgetni, forgatni kell. Ráadásul váltogatni is a különféle fajtákat, hogy ne legyen uncsi a végeredmény.

 

Láthatod, hogy vesszőből tekert koszorúalapra dolgoztam, szeretem ezt a fajtát, mert stabil, erős és nem szemetel, ráadásul önmagában is dekoratív. Most fehérre festettet választottam, mert ha lennének apró lyukak a kész darabon, akkor kevésbé feltűnő.

A tengeri állatkák házikóit egyszerűen felragasztottam az alapra. Ragasztópisztolyt használtam, és víztiszta ragasztórudat. Így ha valahol ki is láttszik, akkor sem feltűnő, ellentétben a sárgás színűvel, amely egy idő után még sárgább lesz.

Így festett egy óra elteltével a mű. Alulra a kicsit nagyobbacskákkal alapoztam, majd takarásban igyekeztem a kisebbekkel eltűntetni a réseket. Ezek a fajta koszorúk úgy szépek, ha egészen a hátuljáig lehozzuk körben a dekorációs elemeket, ez esetben a csigaházakat. A fotó színe is azért más, mert időközben besötétedett odakinn, és lámpafénynél fejeztem be. A cuki kis halacska és rák fafigurákat szintén a kik-ben vettem, de valahogy mégsem kívánkozott nekem egy sem a koszorúra. Így, egyszerűen tetszik. Majd később mutatom, hogy hol lesz a helye és milyen módon lesz felrögzítve.

Ma pedig már szép napsütésben készítettem róla pár fotót:

 

 

 

Ha kedvet kaptál elkészíteni ezt a különleges dekorációt, akkor szükséged lesz sok-sok apróbb csigaházra, kagylóra, ragasztópisztoly rúdra, időre és türelemre. Ami pedig a legfontosabb: kitartásra is. De szerintem megéri! Mert egy egészen egyedi darab születhet a kezeid között, amilyen másnak és másol biztosan nem lesz.

Kérdésed van ezzel az ötlettel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak szeretnél hasonló nagyszerű és egyedi dekorációt készíteni? Akkor íratkozz fel a hírlevélre, látogass el a facebook oldalamra, vagy kövess az instagramon, így biztosan nem maradsz le a jó ötletekről, sőt elsőként értesülhetsz róluk.

Köszönöm, hogy velem tartottál!