Formavilág – dekorelemek saját kezűleg

A pentart termékeket nem túl gyakran használom, de van olyan közöttük amit mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Ilyen ez a decor clay nevezetű is. Két kis flakont tartalmaz az egységcsomag, amely hobbiboltokban beszerezhető. A nagyobb tégelyben egy por található, amelyhez a másik kis flakonban lévő folyadékot kell hozzákeverni: 2 egység por és 1 egység oldat arányában. Miután jól elkevertem, önthettem is bele a kiszemelt szilikonformáimba. Az ajánlott fél óra elteltével óvatosan kivettem az öntőformákból a mintákat, és meg kell mondjam kifejezetten tetszett a végeredmény. Sajnos egyet levertem az asztalról, és eltörött – mivel még a teljes kötésidő letelte előtt történt, ugyanis még fél órát ajánlott formán kívül sem piszkálni. Utána állítólag törhetetlenek. (És tényleg – az utólag öntött másik ugyanolyan darabot már direkt leejtettem, és kutya baja sem lett, de azért nem kell ám dobálni!) Szóval ha ilyen formákat szeretnél, akkor nem kell mást tenned, csak beszerezni egy ilyen kis készletet, megfelelő öntőformákat (én szilikont használtam, mert az sokszor felhasználható, és bármelyik hobbiboltban kapható), majd egy finom tejeskávé szürcsölése közben el kell olvasni a rövidke használati útmutatót.

 

Nekem kifejezetten tetszik a színe így natúran is, de kipróbáltam, hogy milyen ha waxolom. Festeni nem szerettem volna, mert a pici résekbe beül a festék, és pont azt a részlet-gazdag finomságot veszíti el a minta, ami a lényege és ami – szerintem – a legszebb benne. Elővettem hát két kicsi ecsetet és az áttetsző és sötét waxot – én Annie Sloant használtam.

Az képen látható első darabon csak sima áttetsző wax van, a másodikon az áttetsző waxréteg után sötét waxot is használtam, a harmadikra szintén került áttetsző és sötét wax is, a negyedikre viszont már csak sötét waxot pepecseltem.

Az első mintadarabok kisérletképpen készültek, de azóta már többet is „gyártottam”, és picit továbbfejlesztettem. A massza teljes megkötése előtt, vékony drótból hajlított aprócska hurkot tettem a hátuljába. Így ha szeretném, akkor egy szép masnival lógathatom ezt a dekorációt.

Bátran próbáljátok ki, mert garantált a siker.