Lyukas lett a padlónk – mégis örülünk neki

Azért is lesz csigalépcső!

A házkeresés során egyik fontos szempont volt, hogy az új otthonunkban legyen egy kis műhelyem, az ElnökÚrnak pedig egy dolgozó-edzős szobácskája, ahol otthon is tud dolgozni, súlyzózni. Egy stílusos kis műhelyre vágytam csak, ahol átláthatóan tudom tárolni az alapanyagaimat, ahol akár a napközbeni többszöri összepakolás nélkül is alkothatok, ahol a fotózáshoz nem kell fél óráig előkészülnöm a lámpák, állványok elő- és elpakolászásával. Aki kreatívkodik, az biztosan megérti ezeket.

A ház első bejárásakor derült ki, hogy bizony van egy pince a lakótér alatt, amolyan szuterén jellegű, csak hát a tömérdek lomtól, ami az udvarra és a ház tövére volt pakolva, nem is láttszódott, hogy bizony elég jó méretű ablakokkal kialakított alagsor lapul a mélyben. Méretre is pont megfelelt, egyetlen hibája volt: csak az udvarról lehetett bejárni, márpedig amikor otthon dolgozom, tervezek vagy alkotok, akkor szeretem összekötni a kellemeset a hasznossal, és pl. felkészíteni egy finom levest a tűzhelyre rotyogni, ami szépen megfő, mialatt én alkothatok, de akkor folyamatosan zárni-nyitni kellett volna minimum két ajtót, keringeni a ház körül, esőben és hóban is, Miyura is figyelni, nehogy bezárjam akármelyik szintre, és még sorolhatnám. Így meg kellett találni a módot rá, hogy lehessen egy belső lépcsőnk a zökkenőmentesebb közlekedés miatt.

Az alagsorban lévő poroszsüveg födém az áttörésre alkalmatlan, mivel pont az a lényege ennek a kialakításnak, hogy az egymásra pakolt téglák ékelik egymást, így marad meg a stabilitása, ráadásul eszméletlenül dekoratív menyezetet eredményez. Az egyetlen bontható rész a monolitfödémes előtér, aminél viszont nehézséget jelentett, hogy a lakótér főfalai bizony valamilyen oknál fogva (ez főként az időközbeni átépítéseknek köszönhető) nem egészen követik az alagsor majd 50 cm-es mészkő falait. A statikusunk szerint túl szűk az előtér egy kényelmes lépcsőhöz, de valamit valamiért alapon bevállaltuk. Nem túl kicsi, de nem is túl nagy. Kicsit ugyan módosítanunk kellett a térkapcsolatokon, és a hálószobánk falát egy jó méterrel bentebb építjük majd újjá, hogy maradjon elég hely a kanapés pihegőnek is a lakókonyhában.

itt még nem volt lyukas a födém

.

pár hét múlva ugyanebből a szögből egész pofásan fog festeni ez a rész
a csövek el lesznek takarva, a falak pedig itt vakolatot kapnak, sőt lesz egy új ajtó is, na és a padlón sem csak a vízszigetelés fog maradni

A végeredményre mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. Jelenleg a régi hajópadló egy darabja fedi a lyukat, mert fő a biztonság. A végső választásunk pedig itt látható, saját magam fogom festeni ugyanarra a színre, amely az enteriőrben több helyen és szinten is visszakacsint majd – mert fő az összhang és a tudatos tervezés. Izgi nagyon …

Tavasszal, amikor a terveket ötleteltem, már akkor kiszemeltem magunknak egy csigalépcsőt a https://www.stadlerlepcso.hu/ lépcsőtervezőjében, amikor is alaposan beleástam magam a mindenféle lépcsős tudnivalókba. Szerencsére az ElnökÚrnak és nekem hasonló az ízlésünk ilyen téren is, így nem kellett sokat gondolkoznunk, hogy mi is legyen. A cég nagyon profi, minden kérdésemre kielégítően válaszoltak, és a felmérés során a cégvezető rendkívül kedvesen és a messzemenőkig figyelt mindenre – jobb kezekben nem is lehetne a rendelésünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .