Kutya a lakásban

KUTYA  A  LAKÁSBAN


Sok ismerősömnél van kutya a lakásban és szinte mindenhol családtagnak számítanak. Én is szeretem a kutyákat, emlékszem az első kutyánkra akit Fickónak hívtak és egy tacskó fiúcska volt, és a második kutyust is nagyon szerettem, ő egy labdaőrült puli volt és Pamacsnak hívták. Ugyan már több mint 18 éve macskásnak számítok, de biztosan lesz majd egyszer kutyánk is és majd akkor biztosan megvalósításra kerül egy-kettő a most bemutatott ötletek közül.
A kutyák – no azért a macsekok is – általában szeretnek a legjobb helyekre betelepedni, pl. a kanapéra. Ha ilyen kanapét veszel, akkor mindenkinek meglesz a saját helye.
Hordóból kutya ágy. Az a jó benne, hogy mindjárt kettőt is készíthetsz.

Függőágy négylábúakanak. Ne tessék irigykedni!

Komplett kis kutyaház, etetővel-itatóval, .. hát ha még gurul is?
A neten sok – ehhez hasonló – régi bőröndöt újrahasznosító kutyafekhely fotót találhatsz, de nekem ez a biliárd golyó lábai miatt tetszett meg.

IKEA hack: a Hemnes komód a fehérneműk helyett a kutyusnak ad otthont. A fel nem használt fiókok fogantyúit szereld fel oldalra és a póráz is mindig kéznél lesz. 
Egy ilyen épített ülőalkalmatosság remek megoldás lehet a pad alatti kuckóval. 

Ha alvás közben sem bírtok elszakadni egymástól, akkor már inkább így, és hogy a kutyusnak ne kelljen ugrálnia, kis lépcső vezet a királyi, bocsánat falkavezéri fekhelyhez.
Luxuskutyáknak luxusautó, pihe-puha fekhely gyanánt.

Ha már mindenre felhasználható a raklap, miért ne készülhetne belőle fekhely a hű négylábú társ számára? Egy jó kis párna még a kényelem érdekében, és a rohangálást végre lesz hol kipihennie.
Elegáns tacskó uraknak, elegáns kis bőrönd-kutyaház beltéri használatra. 

Ha már mindig szeret útban lenni, akkor inkább uralja a konyha sziget alsó részét. Onnan szinte mindent szemmel tud tartani, főleg a finom falatokat. 

Lépcső alatti hely kihasználása  egy remek példa. Zárható rácsos ajtó szolgálja a kutyus elszeparálását, persze csak szükség esetén.
Egy ágyban, de mégis külön. A kihúzható fiókban kapott helyet a nagyméretű kutyus. Érthető, hiszen mellette bizony az ágyban nehézkes lenne elférni.

Amikor szigorúan kötelező a klotyóból inni! Ez a kis vicces remekmű többféle méretben is létezik.

Ennek a szuper kis találmánynak a segítségével egy helyen tárolhatod a kutya kaját és teheted a kutyus elé az adagot. De mi van akkor ha Sam megtanulja kihúzni a fiókot?
Egy ilyen jópofa kutyatál-tartót készíthetsz a gyerkőc kinőtt kis IKEA fa székecskéjéből is vagy egy kissámliból.
Míves, falra szerelhető darab, nem „malacul” mohón evő és ivó kutyusoknak. (Különben a falat sűrűn festegetheted.)
Mini kutya-étkezőasztal süllyesztett tálacskákkal. 

Csont alakú alátét szőnyeg, természetesen névvel ellátva.

Egy ilyen kutya zuhanyozó hasznos lehet. (Ezt a képet elnézve gondolkodom el azon, hogy néhány magán-állatorvosi rendelőben nincs ilyen tisztaság.)
A csont alakú hűsölő medence és a saját tűzcsap mellé, a kutya paradicsomból már csak egy csini kis kutyalány és egy megkergetni való macska hiányzik. 

Kutya bejárat flancos kutyusoknak. Hol a portás aki fellebbenti a lengő ajtót?
Kutyus alakú porcelán olvasó lámpa.

Fehér alapon fekete kutya-sziluett mintás tapéta igazi megszállottaknak. De nem is rossz!

Kutyusos könyvtámasz, hogy a sok kutyás könyv ne dőljön el össze-vissza.

Jópofa kis stilizált házőrző. Ha a bukszust kutya formára nyírod, nem fogják megjelölni a kutyák? 
fotók: pinterest