Hívogassuk elő a tavaszt

HÍVOGASSUK  ELŐ  A  TAVASZT!Úton útfélen panaszkodik mindenki, hogy elege van már ebből a télből! Nem tudom mennyire igaz, de ha nagyon akarunk valamit az előbb-utóbb sikerülni fog. Mit szóltok hozzá, ha előcsalogatjuk a tavaszt? Az első napsugarak pedig szép szivárványokat varázsolhatnak nekünk! Azt hiszem ez egy picit naivan hangzik, de ha ez nem működik akkor még mindig készíthetünk mi magunknak szivárványt úgy ahogy tehetjük, ha másért nem, hát csak azért, hogy a színek hatására máris jobb kedvünk lehessen! 
Ki tart velem? Persze most is főként lakberendezőként szemléltem a dolgokat, bár közben elkalandozott a figyelmem.

Egy ilyen vidám gumicsizmában akármilyen esős, latyakos idő ellenére vidáman tapicskolhatsz a pocsolyákban.
Elő a gyerkőc aszfalt krétáival és rajzolj egy szivárványt, ne csodáld, ha a kutyus is hemperegni akar majd benne, hisz ők is várják már a szép időt.
Ez ugyan tartósabb mint az igaziak, de jó pár évre biztosíthatod magad a látványról.
Ha nem akarsz házat festeni – főleg ilyen hűvös időben – akkor készíts egy jópofa, papír szélforgós koszorút. (jó jó, tudom, hogy a nyár még messzebb van). 

Egy ilyen vidáman színes előtérbe hazatérve máris jobb kedvre derülhetsz.
A lépcsőt is lefestheted ám! Igaz itt nem a szivárvány szerint következnek a színek egymás után, de sebaj, a hatás szinte ugyanaz.
Tegyél az ablakra vidám, színes függönyöket! Minél többet, annál jobb – és szebb lesz a végeredmény.
Papírtányér és színes papírszalagok segítségével pedig egy délutáni kézműveskedés témája is megoldott. A gyerkőcök imádni fogják!

Pár szál fehér margaréta, illatos frézia vagy szegfű (minél tartósabb virágot válassz), egyszerű üvegpoharak, egy aprócska csepp ételszínezék a vízbe és máris megalkottad a saját, dekoratív szivárványodat. Ha az ablakba vagy olyan helyre teszed, ahol a nap rásüt, még csodásabb látványban lesz részed.
A fürdőszobát is feldobhatod egy ilyen zuhanyfüggönnyel,

de ha csak a törcsiket rendezed a szivárvány színei szerint, és egy szép kosárban, faládikában pakolod, sokkal vidámabb lesz egy ilyen, általában ablak nélküli helyiség.

A hálószoba se maradjon ki! Ha nem  is ezt a nyelvnyújtogatós – hagyjál még alszom – ágyneműt, de a fejtámlát könnyedén megvalósíthatod (pl. festéssel, kartonból vagy textilből).

Egy ilyen felhőpárnás, szivárvány könyvespolcos olvasókuckót azért már nem lesz olyan egyszerű összehozni. Ismersz olyan gyerkőcöt aki ne örülne neki?

Fekete karton, és színes selyem- vagy pausz papír., no meg olló és ragasztó. Nálam ez díjnyertes ötlet!
Sokan nem szeretik, mert nehezebb eligazodni ha keresnek valamit, de mi van, ha színek szerint rendszerezed a könyvespolcot? Csak egy ötlet!
Kifeszített fonalszálak látványos elhelyezése. Egy sima, üres, mélyebb képkeretbe pl. készülhet valami hasonló műalkotás az otthonod falára.
Túl sokat nem akarsz variálni? Akkor irány a virágbolt vagy a piac és szerezz be pár szál szép virágot és helyezd el őket hasonló módon.
Húsvét után sok-sok tojástartó kiürült, így készíthetsz belőlük egy ilyen vendég- és persze tavaszváró koszorút is. Jó munkát!

Ha neked már elég sok szivárványod van, küldj belőle másoknak is!
Vagy rendezhetsz partit, és dekorálhatod erre az alkalomra a kéglit. 

Lehet az evőeszköz is színes,

sőt a kaja is. Sok-sok gyümölcs és zöldség szép színes,  amelyekből remekül megvalósíthatóak a különféle fogások.
Ne felejtsd a sorrendet:
Vörösnarancssárgazöldkékibolya

Süthetsz sütiket, kekszeket vagy muffinokat, esetleg próbálkozz meg a macaronnal :o) 

Készíthetsz pudingot is.

vagy palacsintát. Nyam-nyam-nyam.

Az égboltról hamarosan eltűnnek a felhők!

De ha nem tudod kivárni, utazz el pl. e helyek valamelyikére az Olasz Rivierán: 
Manarola, Riomaggiore (bár mindkettőt megnézheted, közel vannak egymáshoz.)
Esetleg a Velencéhez közeli Buranoba (Olaszország) ahol szintén színpompás házikók vidítják fel az oda utazókat.
És ha már arra jártok, a finom olasz pizzákat és borokat se hagyjátok ki, azoknak is szép színeik vannak, többek között.
fotók: