Ki a szabadba

KI  A  SZABADBA!

lépten-nyomon kültéri gyerkőcfoglalkoztató témájú képekbe botlottam, és akkor ötlött fel bennem az a gondolat, hogy ugyan miért is ne legyen egy ilyen bejegyzés! Bár nem kifejezetten lakberendezős a téma, de mivel rohamosan közeledik a szünidő szerintem épp ideje van egy-két hasznos ötletnek. A kivitelezésben is biztosan segítenek az apró kezek.
Melyik gyerkőc ne örülne egy „lombháznak”? Egészen egyszerűen kivitelezhető, ha adott egy jó kis alap az építkezéshez.

Gyorsan növekedő bab, vagy más kúszónövény ilyen formában is ültethető. Kettőt egy csapásra!

Ha egy kicsit nagyobbacska hely is feláldozható, akkor ez egy remek megoldás, hiszen alatta jól berendezkedhetnek a lurkók.
Ez a változat már kissé munkaigényesebb, de bizonyára megéri a szabadidőt, amit cserébe kaphatunk a gyerkőctől, mert egy ilyen kis birodalomban még egyedül is jó darabig eljátszik az apróság.
Kültéri babakonyha, ahol még a pocsolás is megengedett. Úgy látom ez a változat IKEA elemek felhasználásával készült, szóval nem kell feltétlenül barkácsapunak vagy barkácsanyunak lenni hozzá, hogy egy ilyen kis semmiséget összehozzunk a gyerkőcnek. Fiúknak ezermester-szerelőpult is készülhet hasonló megoldásban.

Rajztábla és homokozó komplett kis egységben.

Ugróiskola: elő a festékekkel és lehet kreatívkodni a színpompás végeredmény érdekében.

 Ez az egyik kedvencem.

Az én nagyfiam mindig szerette volna kipróbálni magát, mint limonádéárus és azt hiszem egy ilyesmit még kap a hamarosan „épülő” mini házikó mellé a nagyiék kertjébe.
Ha pedig korlátozott a hely, vagy épp csak egy erkély van, akkor se csüggedj, hiszen elég egy nagyobb edény, pár növénnyel és jópofa kiegészítőkkel, és máris kész a manóbirodalom. Vagy ha te is fiús anyuka-apuka vagy, akkor hát: harctér a katonáknak (nálunk tavaly az erkélyen minden cserép és bokor jó pár műanyag katona hadiszállása volt), vagy jó kis hely a dínóknak.
Hidd el elég lesz csak egy-két alapötlet, amelyet az ifjúság örömmel fog birtokba venni és továbbfejleszteni a saját kis fantáziájával.
Jó szórakozást és pihenést!
Rea