Húsvéti hangulat

Mohaköntösbe és barkaruhába bújtatott tojások

 

Az egyik napilap melléklete a Lakás és kert c. kiadvány, amiben megjelent ez az általam kivitelezett ötlet. Sok szép képet készítettem, amelyek nem láthatóak a cikkben, így az elkészítésük az igazi hangulatképeket ezúton megosztom veletek.

Mohaköntösbe bugyolált tojás:

hozzávalók: hungarocell tojások tetszőleges méretben, szárított moha, ragasztópisztoly, zöld színű cérna és csipke vagy szalag a díszítéshez

A szárított mohát – hobbiboltokban beszerezhető – ragasztópisztollyal ráragasztottam a tojásokra, majd ollóval levágtam a fölösleget. Ezután – egy színárnyalatban nagyon hasonló – zöld cérnával szorosan áttekertem, és a kiálló szálakat lenyisszantva formáztam a kis csomagot. Szalaggal, csipkével díszítettem, amit gombostűvel erősítettem a tojásokhoz.

 

Barkaruhába öltöztetett tojás:

hozzávalók: hungarocell tojások tetszőleges méretben, barka, ragasztópisztoly és szalag vagy csipke

A barkarügyeket leszedtem az ágakról, majd ragasztópisztollyal egyenként felragasztottam a tojás alapra. Lehet szép sorban is ragasztgatni őket, de nekem a kisebb-nagyobb rügyeket váltogatva és forgatva, jobban tetszett.

Az így öltözetetett tojások többféle módon is díszíthetőek: szalaggal, csipkével, de akár spárgával vagy aprócska virágfejekkel, gombokkal, esetleg papírból kivágott formákkal is, mert ehhez a természetes alaphoz szinte minden passzol. Azonban ne vigyük túlzásba a cicomázást, hiszen a kevesebb sokszor több. Meglévő húsvéti dekorációs tárgyak, illatos tavaszi virágok, barkaágak, szalma, csipkék vagy porcelánok társaságában, vagy akár egy  kávéscsészében is remekül mutatnak. Szalagot rátűzve pedig fel is akaszthatjuk ezeket a tojásokat.

És akkor következzen egy kis húsvéti vintage hangulat  módra: