Mini fűszerkert vagy húsvéti dekor

MINI  FŰSZERKERT 
VAGY
HÚSVÉTI  DEKORÁCIÓ

Nagyon szeretek friss zöldfűszereket használni az ételekhez, a tavasz közeledtével pedig biztosan mindenkinek jól esnek a friss, zöld ízek. Gyorsan növő zöldfűszer  a zsázsa, amely kb. 3-4 nap alatt kikel és ehetőek lesznek az apró, csípős ízű levélkék. Húsvétra pedig akár dekorációként tehetjük ki az asztalra.
Kezdetnek a tavalyi lila-tehenes csokitojások megmentett kartonját festettem fehérre.

Alaposan meg kell szárítani, mert a vastag kartont eléggé átáztatja a festék.

A fotókon még szerepel egy fa pillangó is – amelyre szintén a kik-ben bukkantam – de a meglévő formájában az én ízlésemnek túl giccses volt, így egyszerűsítettem a dolgon a maradék fehér festékkel.
Mivel a tojástartó mélyedéseit a kis méretű csokitjásokra tervezték, a legkisebb tojásokat választottam ehhez a projekthez, amelyeket úgy próbáltam feltörni, hogy az alsó kétharmada lehetőleg egyben maradjon. Alaposan kimostam és megszárítgattam mindet.

Majd befestettem táblafestékkel.

kezd összeállni a kép :o)

Ezután a kisfiammal virágföldet kanalaztunk az apró alkalmi cserepekbe és zsázsamagokat szórtunk bele, majd megöntöztük és napos helyre állítottam.
Domos minden nap ellenőrizte, hogy mekkorára nőttek.

Akár egy szelet vajas kenyérrel is nagyon finom, de a sonkás szendvicset szintén feldobja a kissé csípős ízével, meg persze ebben a formában igazán szokatlan dekoráció.
rea