HAZAI VASÁRNAP – 4.

Törékeny csodák születése – egy keramikus műhelyében

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személyJó pár hónapja van már annak, hogy elkezdtem követni egy fantáziadús művész oldalát. Több nála látott kis csoda teljesen levett a lábamról. Nagyon egyedi és dekoratív, formabontó kerámiák születnek a műhelyében. Amiért pedig különösen szimpatikus, hogy ezt a kihalófélben lévő szakmát megszeretteti a gyermekekkel. Szerveződnek nála napközik és szülinapi alkalmak, így a gyerkőcök mind-mind nagyon tartalmasan tölthetik el az idejüket. De még a felnőttek is örömmel látogatják a műhelyét, párok vehetnek részt közös kerámiázáson, vagy felnőttek csak úgy, hogy újra gyereknek érezhessék magukat arra a pár órára. Aki pedig ezt biztosítja: Darida Ágnes keramikus

 

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

Így történt ez velem is, mert bizony covid ide vagy oda, Ági műhelyében egyéni órákat foglalva, bárki elkészítheti álmai kerámiáit. Még karácsony előtt szerettem volna hozzá ellátogatni, hogy a pasijaimat saját készítésű ajándékkal lepjem meg, ám sajnos idénre tolódott ez az alkalom. De sebaj, hamarosan itt a nagyfiam szülinapja, a párom névnapja, szóval már jó előre felkészültem az ajándékaikkal. Ágival együtt alkotni pedig egy igazi program volt. Mialatt én összemaszatoltam magam, és mindenféle kellékeket készítettem a fotózásaimhoz is, azalatt beszélgettünk. Megtudtam, hogy Kaposváron tanulta a kerámiamintázás alapjait, majd egyedi tálakat és szobrokat készített, és 3 évig egy műhelyben volt, ahol nagy gyakorlatot szerzett a korongozás terén. Később 10 évig dolgozott egy lakberendezéssel foglalkozó cégnél. Közben lakberendező kurzust is végzett, mert szeretett volna többet tudni arról, hogyan tehet egy-egy enteriőrt még esztétikusabbá. Ezt a munkát hagyta el a kerámiák szeretete miatt, és hogy beteljesítse az álmait. Teljesen megértem egyébként!  A természet szeretete túrákra csábítja, imádja fotókon megörökíteni az ott átélt csodás pillanatokat, és ihletadóként a motívumokat felhasználja az agyagba örökítve is. (Azóta pedig az is kiderült, hogy bizony tényleg kicsi a világ, hiszen Ági unokatesójához járt angolra és angol lovastáborba a nagyfiunk.)

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Amiért pedig szerettem volna írni Darida Ágnes műhelyéről az a sokszínűség és a szakma szeretete, a lehetőség, hogy a tudása segítségével, mi magunk is megalkothatjuk a saját kis dekorációs és használati tárgyainkat – így az otthonunkat egyedi készítésű kerámiákkal dekorálhatjuk. Készíthetünk pl. kisebb-nagyobb faliképet, ajtókopogtatót, kínálót sütinek, gyümölcsnek, vagy éppen a szülinapi tortához egy csodás tortatálat, és még rengeteg mindent! Tényleg bármit, amit korongozással vagy nyújtással, formázással és még ki tudja milyen apró praktikákkal meg lehet alkotni.

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

Szemezgettem a csodaszép alkotások közül, de ha még többre vagytok kíváncsiak, látogassatok el az oldalára és mindenkit arra buzdítok, hogy bizony próbálja ki magát, és alkosson valami szépet. A jelen helyzetben sajnos egyre kevesebb lehetőségünk adódik tartalmas és hasznos programra, így érdemes kihasználni a lehetőséget.

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

A fotókon látható gyönyörű kerámiák Ági alkotásai, vagy a műhelyében az irányítása alatt készült szépségek, a fotók pedig a közösségi oldaláról, és a honlapjáról valóak. Ugye, hogy nem érdemes a külföldi tucat-termékeket árusító üzletek kínálatából választani, hiszen otthonunkba a csodás és egyedi kerámiákat akár mi magunk is elkészíthetjük. Ha pedig valaki nem érez magában kellő indíttatást, akkor választhat Ágnes alkotásaiból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .