Ennyit a bikinialakról
A piacon dúskálni lehet a sok finom gyümölcsben. A télirevalóról már gondoskodtam- vagyis a szilvalekvár még várat magára és idén azt hiszem egy zöldséges dolgot is kipróbálok – de ezekre a mindenféle gömbölyded édes és fanyar apróságokra nagyon el tudok csábulni. Málna, ribizli, egres, áfonya, szeder, cseresznye és társai vidáman mosolyogtak ma rám, így hazafelé már cipekednem kellett egy kicsit. De ennyit bőven megér egy kis bűnbeesés.
Hiába vettem mindegyikből csak egy kisebb dobozkával, akkor is maradt belőlük. De ez talán tudatos is volt, mert az idén két gyümölcsös pitém sem sikerült. (Az már örök titok marad, hogy a sütőpor volt-e a bűnös, vagy túlkevertem.)
Így bevetettem egy másik süti alapreceptjét, ami egy hete isteni fincsi lett. És jelentem, nem csak dióval remek ez a tészta, hanem gyümölccsel is fenomenális. Ráadásul pikk-pakk készen van.
3 tojást, 20dkg cukrot, 1 cs vaniliáscukrot és 10 dkg vajat habosra keverünk, majd hozzáadunk 1 dl tejet, 25 dkg lisztet és 1 tk sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntve, gyümölccsel megszórva 160 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük (kb. 30 perc).
Nálunk ezzel csak egy bibi van, a kiskorú nem eszi meg a gyümölcsös sütiket – ha tótágast állok, sajnos akkor sem. (Már az is haladás, hogy a málnát, epret, áfonyát nyersen megeszi, hip-hip hurrááá!) Szóval ha azt szeretném, hogy egyszem magzatom is egyen anya sütijéből, akkor neki külön kell ízesítenem. Így most ez az alaptészta papírkapszlikba adagolva sült ki és muffinként debütált nálunk. Jelentem: kiállta a próbát. A gyerkőc mogyorós-csokidarabkásat kapott, amibe a húsvéti nyulakból használtam.
Ha a te szádban is összefutott a nyál a sütik láttán, akkor sipirc ki a konyhába sütkérezni és kb. 40 perc elteltével már elégedetten és büszkén falatozhatod a finomságokat.
Kíváncsi vagy rá, hogy mit csinálok amikor nem a hasamra gondolok? Hát akkor nézz szét kicsit alaposabban a honalpon, a facebook oldalon pedig naprakészen követheted az ötleteim megvalósítását.