Jön a nyuszi

JÖN   A   NYUSZI  

 
HOPPP

Holnap már húsvét, és bevallom most nem spiráztam túl a dolgokat, és a hosszabb szüneteknek is alapos oka van, de remélem hamarosan elárulhatom mi van készülőben, hiszen minden szabad percemet egy új projekt köti le. 

Így én is az utolsó percben, az otthon lévő alapanyagok felhasználásával fogok készíteni ezt-azt a nyuszivárásra. Gondolom nem vagyok egyedül vele, de szeretnék olcsó és gyorsan elkészíthető dekorációt a lakásba, így gyűjtöttem pár ötletet, amelyek nálam ihletadóak lesznek. 
Egy maréknyi rafia, moha, szalma vagy más természetes alapanyagú apró fészket rakjunk egy csinos csészébe, akár kisebb tálkába, majd tegyünk bele tojást, és már készen is van. Turbó ötlet: apróbb barka ág a fészek szálai közé hajtva, vagy egy csinos masni a bögre fülére, esetleg a tojásra.

Ugyan ma beszereztem a piacon egy csokornyi illatos fréziát és egy tucat bordó tulipánt, így nálunk az lesz a vázában. De ez az apróság is nagyon megteszi az asztalra tavaszvárónak: bármilyen cserepes tavaszi virágot felhasználhatsz: a virág színéhez illő papírba tekerd be a nem éppen esztétikus műanyag cserepet, kösd át spárgával vagy egy szép szalaggal, és gyönyörködj benne. Az ünnepek után pedig ültesd ki a kertbe vagy egy virágládába.

Egyszerű teríték: szép lenszalvéta, egy barka ág és egy tojás. Csodaszép!

Reggelihez jópofa és ötletes teríték: kötözz a szalvétához egy szál retket vagy sárgarépát (előtte természetesen alapos tisztítást és szárogatást igényel, azonban az elismerő dicséreteket biztosan begyűjtheted majd érte).

Ugyanez működhet egy szál virággal is. Az igazán romantikus lelkek bátran használjanak széles selyem masnit!

Az idei húsvéti sütink ez lesz: linzer tojások. Ennivalóan cukik, ugye?

fotók forrása: pinterest

Minden kedves olvasómnak kellemes pihenést és sok-sok nyuszit kívánok!

Rea