9. nap

Örülök, hogy újra benéztél! Ma a 9-es számú kisrekeszben lapuló csengős dísz elkészítésének leírását olvashatod nálam. Nem én találtam fel ezzel a spanyolviaszt, ezek az én változataim, amelyek tökéletesen beleillenek a régimódi karácsonyi dekorációim sorába.

Több helyen is beszerezhető már ez a nagyszerű dísz, és igazán szuper áron. Bevallom én is teljesen odáig voltam érte – már akkor is, amikor először megláttam, és ez azóta sem csillapodott. Pár éve beszereztem már belőle egy nagyobb példányt, az én bajom csak annyi volt a készen kapható darabokkal, hogy inkább az antik bronz színhez, és a matt fémes felületekhez vonzódom inkább, és amit készen láttam eddig, azok szinte mind fényes ezüstösek voltak. Így addig keresgéltem a neten, amíg az e-bay oldalán találtam nekem megfelelő fémből készült aprócska csengettyűket. Tavaly sajnos nem ért ide időben, a két ünnep között kaptam már meg, így egy üvegben várták, hogy a pár maréknyi maréknyi csengettyűből csini kis csilingelő valamit alkossak.

Hozzávalók: erős drót ami az egész alapját adja, vékony fűződrót és a csengettyűk, valamint fogók a hajlításhoz és a drót vágásához, és szalag a díszítéshez.

   

A fogók segítségével a megfelelő formára hajlítottam a vastagabb drótot (én ezt obi-ban szereztem be), a drótvégek fedik picit egymást, ezeket a vékony dróttal erősítettem egymához, így nem nyílik szét és stabil rögzítést ad a pici csengők tartásához is.

  

A kis fémcsilingelőket felfűztem a vékony drótra, és spirálisan tekertem körbe-körbe az alapra, miközben igazgattam, hogy lehetőleg mindenhol egyenletes legyen. Mindkét formánál így jártam el.

  

Amikor körbeértem, a drót végét alaposan eldolgoztam, hogy ne bomoljon ki még véletlenül se, és egy-egy szalagot kötöttem rájuk.

Ha kedvet kaptál, hogy saját formát készíts, ne félj tőle, hamarabb készen van, mint hinnéd!

Nézz be holnap is, augyanis majd ennivalóan cuki dekorációt hozok, amit te is bátran elkészíthetsz!

 

Köszönöm, hogy velem tartottál!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .