4. nap

Egy fb oldalon találtam ezt a sokrekeszes, fából készült tárolót, amit megtisztogattam, lefestettem, minden kis rekeszt beszámoztam – igen szerencsére pont 24 db van belőlük, éppen ezért is tetszett meg már akkor, mert rögtön arra gondoltam, hogy idén végre  legyen egy igazi reantik adventi naptár, ami – ugyan csak virtuálisan, de – minden napra tartogat egy meglepetést azoknak akik követik az oldalt.

A mai napra egy nagyon egyszerű, de szerintem annál mutatósabb és sok helyen használható ötletet hoztam. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, hiszen papírtölcsért már szinte mindenki készített. Engem mégis megragadott az egyszerűsége ellenére a sokoldalúsága. Mert akár egy bútorfogantyúra, akár a bejárati ajtóra, de még a fenyőfára is fel lehet tenni, és rejthetünk bele egy-egy szem édességet, vagy egy örökzöld ágacskát, és máris kész az egyedi, látványos és igazán olcsó dekoráció.

Én most is a – már besárgult lapokat tartalmazó – szép régi, gótbetűs könyvemből készítettem el. Egy lapot egyszerűen kettétéptem, hiszen nem szerettem volna ha túl nagyok a tölcsérek, a tépett lapszél, pedig kifejezetten jól áll ennek a stílusnak. Először megformáltam, majd sima papírragasztóval összeragasztottam az egymásra lapolt részeket. Utána már bármivel díszíthető, a saját ízlésünköz vagy a már meglévő dekorációnk stílusához és színvilágához igazodva. Dekorálhatjuk pl. csipkével, gombokkal, apró termésekkel, bogyókkal, szalagokkal, zsinórokkal, ékszeralkatrészekkel, stb… A csúcsos rész hátuljára ragasztottam még szalagból egy akasztót, és készen is lett, legvégül pedig kapott még egy csipetnyi csillámot is.

  

Várlak holnap is 🙂

Legyen szép napod!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .