3. nap

Egy fb oldalon találtam ezt a rekeszes fából készült tárolót, amit megtisztogattam, lefestettem, minden kis rekeszt beszámoztam – igen szerencsére pont 24 db van belőlük, éppen ezért is tetszett meg már akkor, mert rögtön arra gondoltam, hogy idén végre  legyen egy igazi reantik adventi naptár, ami – ugyan csak virtuálisan, de – minden napra tartogat egy meglepetést azoknak akik követik a munkásságomat.

Szeretek olyan alapanyagokat egy alkotáson belül egymással kombinálni, amelyek első hallásra kicsit furcsának tűnhetnek egymás mellett. Egy ilyen fenyődíszt hoztam ma is, hiszen az egyszerű és nem igazán dekoratív kinézetű spárgát, szép hófehér selyemszalaggal és a nagy adag csillámtól ünnepien pompázó apróságokkal tettem még különlegesebbé.

hozzávalók: polisztirol gömb, ragasztópisztoly, spárga, selyemszalag, ékszerkupak és ékszeralkatrész, valamint fehér csillámos levélke és hóbogyó

 

A gömb egy pontjába egy erős, kb 2 cm-es beragasztózott drótot szúrtam, amiből cirka fél cm-nyit kilógva hagytam. Ebből a pontból kiindulva, csigavonalban a felületre tekerve felragasztottam a spárgát a ragasztópisztoly segítségével (egyszerre kis részt és vékonyan ragasztóztam). Miután ily módon beborítottam a gömb egész felületét, az ékszerkupakba ragasztót nyomtam (vigyázat forró!) és a kiálló drótra helyeztem, ezzel a módszerrel biztosan fog tartani. A felületre fehér bogyókat és levélkéket ragasztottam. A spárgából készített bojt nekem mégsem volt hozzá nyerő, így fehér színű gyűrt selyemszalagból készítettem egy másik bojtot, és hozzá akasztót is.

Ezzel a megoldással pont azt a kettősséget ötvöztem ami mindig is jellemző volt rám: az egyszerű alapanyagokat és némi kifinomult, de laza eleganciát.

 

 

 

 

 

Nézz vissza holnap is, ha tetszik ez a kis játékos karácsonyvárás!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .