22. nap

Az utóbbi hetekben szinte minden este átsuhan egy gondolat a fejemben, hogy vajon majd ez a dísz fog-e tetszeni valakinek? Vagy valaki elkészíti-e? Nem tudom mennyire inspiráló az adventi naptár ötletem, hiszen hasonlót nem láttam még, és nem tudom ki mennyire szeretne egy ilyesmi ládikát.  A lehetőség mindenki előtt ott van, bátran fogjatok neki, hiszen már 22 dekorácó közül lehet választani.

A reantik igazából arról szól, hogy az antik és régi dolgokat házasítom egy kis maival – úgy, hogy ugyanolyan, vagy egészen más funkciót adok egy-egy apróságnak. A mai dísz is ilyen, két antik elemet is felhasználok benne, az egyik egy évszázadnyinál is régebbi, kb. egyméternyi hosszú, kézzel készített, ekrü színű, nagyon finom csipke, a másik pedig egy több évtizedes tekla gyöngysor kb. fele. Ezenkívül még egy erősebb virágdrótra van szükség és születhet a csoda 🙂

  

A drótra felfűztem a gyöngyöket, a csipkeszalagot alul-felül váltogatva tekertem a gyöngyszemek közé.

 A végén egyszerűen összetekertem a drótot és kis karikát formáltam belőle, amibe majd a fenyőöltöztetéskor az akasztót teszem. A csipke végeiből masnit kötöttem, és amint kikerül a gyűjtődobozból, megszórom majd finom csillámporral, így adok majd egy kis extra ünnepi megjelenést, ennek az amúgy sem mindennapi, egyedi dísznek. Készült egy párja is, amelyiknek már kicsit kicsi és csálé a masnija, mert kevés volt a szép csipke – de számomra ugyanolyan kedves mindkettő.

 

Ennek a két kis csipkés régiségnek az alkotóelemei csak új értelmet és további életet nyertek. Az igaz, hogy valószínűleg csak karácsonyonként fognak előkerülni a kalapdobozomból, de mindig erre az adventi naptárra fognak emlékeztetni.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .