18. nap

Beléptünk advent utolsó hetébe, és már alig van pár hely szabadon a ládikában. A mai dísz egy múlt héten bemutatottnak a párja, és igazából ezt készítettem hamarabb, az ötletet pedig egy csupa-csupa cukorkával díszített fenyő fotója adta. Levegőn száradó vagy süthető gyurmából nagyon súlyos lett volna, így ennek az alapja is a hungarocell lencse lett.

hozzávalók: lencse alakú hungarocell alap, mészkő színű kőhatású paszta , színes festék, kétfázisú finomrepesztőlakk, ragasztó, durva-szemcsés csillámpor, tortadíszítő szórócukorka, cakepop pálcika, drót

 

A kőhatású pasztával körbekentem az alapot, így kicsit strukturált felületet kaptam, de pont ez volt a célom.

 

 

majd vékonyan meghúztam a csigavonal mintát, ami szerint festeni szándékoztam

 

 

 

 

A vonal mentén felfestettem a piros festékkel a mintát, két sorral – így egy picit ki is emelkedett a felületből.

 

 

Kétfázisú finomrepesztő lakkal adtam a felületnek amolyan keménycukrosan csillogó, enyhén repedezett felületet.

 

 

 

 

 

Amikor megszáradt, beragasztottam a nyalókapálcikát (ez a fajta préselt papírból van, amit én használok) majd átkentem gyorsan száradó ragasztóval és durva szemcsés csillámporral alaposan „becukroztam” és igazi, ehető szórócukorkából ragasztottam rá néhány piros ilexbogyót és levelet.

 

 

 

Végül beleragasztottam egy drótból hajlított karikát, amibe spárgát fűztem – ez lett az akasztója – és kapott egy pici, piros selyemmasnit a pálcikájára. A héten egészen vasárnap reggelig még minden nap vár egy meglepetés a díszes dobozomban.

Szép napot kívánok!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .