15. nap

A renatik adventi ládika 15. kis fiókjába ennivalóan cuki dísz került. Egészen a kezdetekkor már volt egy nyalókára hajazó karácsonyfadísz, és miért ne lehetne most egy újabb nyalánkság? Igaz ezt a változatot nem tépett szőttes-csíkokba tekertem. De lássuk csak, hogyan is készült:

hozzávalók: hungarocell gömb (4 cm átmérőjűt használtam), fehér alapozófesték, színes festék, kétfázisú finomrepesztőlakk, ragasztó, durva-szemcsés csillámpor, tortadíszítő szórócukorka, cakepop pálcika, drót

Mivel a hóembereimhez beszereztem pár hungarocell gömböt, volt itthon bőven belőle, és mást is szerettem volna vele kezdeni. A karácsonyi menűben pár éve szerepel nálunk a fiam egyik kedvence, a cake pop, arról jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a dekorációban is megjelenne valami ilyesmi? És ki is kellett próbálnom.

  

A golyóbist saslikpálcikára tűztem, kicsit átdörzsöltem durvább smirglivel, hogy érdesebb felületet kapjak és fehér festékkel lealapoztam. Amikor megszáradt, halványan megjelöltem rajta a minta irányadó vonalait, és színes festékkel felfestettem rá a „mintát”. Száradás után a kétfázisú finomrepesztő lakkal kezeltem.

A finom repedéseket halványan kiemeltem áttetsző wax segítségével, amibe egy picike taupe árnyalatút kevertem, így nem lett annyira antikosan koszos hatása, a saslikpálcika helyére egy sütinyalóka pálcát ragasztottam, majd átkentem a felületét ragasztóval és megszórtam csillámporral. Amikor már nem ragadt, ragasztópisztoly segítségével igazi szórócukrokat tettem rájuk, és kaptak egy masnit is.

 

szaloncukros cukorkával                          fényes gyöngycukorkával és aprócska textil-levelekkel

Drótból hajlítottam egy kis karikát, aminek hagytam egy kis egyenes szárat és beletűztem/ragasztottam a nyalóka felső részébe. Ebbe a kis karikába befűztem egy egyszerű spárgát, hogy könnyedén felakasztható legyen majd a fenyőre.

 

Tetszett az ötlet? Még bőven van idő elkészíteni! Ha bármi kérdésed van keress bátran, tedd fel itt a kérdésedet vagy keresd fel a facebook oldalamat!

 

 

Holnap már a 16. meglepetés jön!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .