14. nap

Amikor elterveztem, hogy  megvalósítom ezt az adventi naptárat, még csak pár fix ötletem volt, hogy milyen díszek fognak a rekeszekbe kerülni. A kis boxok mérete nem minden esetben találkozott az én igényeimmel, és remélem, hogy ez az apróság azért számotokra nem von le túl sokat a meglepetés élményéből. Hiszen már az nagy szerencse, hogy pontosan 24 részre van osztva, éppen ezért is tetszett meg. A nehézségek pedig azért vannak, hogy megbírkózzunk velük, vagy ne vegyük figyelembe. Nincs igazam?

A 14-es számú dísz talán nem sok újdonsággal szolgál, hiszen az elkészítésének a technikája a tegnapelőttihez hasonló, de nekem mégis nagyon kedves, mivel elég egyszerű, de ugyanakkor nagyon elegáns is lett.

A bordázott polisztirolalapot bekentem egy réteg fehér alapozó festékkel, majd száradás után expressz ragasztós ecsettel, úgy középtájra, körben felragasztottam rá egy rizspapírból kivágott fekete-fehér mintát.

A ragasztó száradása után a teljes felületet bekentem kétfázisú finomrepesztővel. Ettől a lakktól fényes lett, és a második réteg az elsőre felkenve, a kikeményedés után szépen berepedezett. Ezeket az apró hajszálvékony repedéseket kellett csak kihangsúlyoznom, amihez taupe árnyalatú waxot használtam.

Ráerősítettem egy egyszerű vonalú antikbronz kupakot – ez ékszeralkarészként vásárolható – amihez az akasztót könnyedén tudtam rögzíteni, majd a minta fölötti részre ecsettel, vékony rétegben expressz ragasztót kentem, és ezt a részt alaposan behavaztam durva szemcsés fehér csillámporral. Ettől olyan zuzmarásan, csillogósan fagyos hatása lett. Miután megszáradt a csillámos ragasztós rész is, kötöttem rá egy sötétpiros selyemmasnit. A taupe waxtól enyhén bézses árnyalatot kapott az eredetileg fehérre festett dísz.

Továbbra is érdemes lesz megnyitni az oldalamat, hiszen van még pár rekesz, ahová egyedi dekorációk fognak kerülni szép lassan, napról-napra. Addig pedig nézz be a facebook oldalamra, ahol még több ötletet, tippet és inspirációt gyűjthetsz az otthonod dekorálásához, vagy akár az ajándékozáshoz.

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .