11. nap

Amikor kitaláltam ezt az adventi naptárat, csupa-csupa olyan tárgyat szándékoztam bele tenni, amit én készítettem. Kevés kivételt voltam hajlandó tenni, de mivel ezeket a díszeket többféle okból is kedvelem, így belekerülhettek. No nem ám abban a formában, ahogyan hozzám kerültek, mert (má bocsánat, de) nekem csúnya senemaranysenemréz színben “pompáztak”, de a mintájuk, a formájuk, az nagyon tetszett már akkor is. Ha pedig van itthon sokféle festék és miegymás, akkor nálam egyáltalán nem lehet akadálya annak, hogy megérdemelt külsőt kapjanak. Szóval az akciós dobozból válogatott díszek bizony csak befigyeltek az oázisban a kosaramba. És milyen jól tették, nézzétek csak:

 

a kiindulási állapot. Az “átfestésre” a stone effect pasztát használtam, mert ha csak simán átfestettem volna, a nem túl egyenletes felület miatt nem lett volna szép a festés, a pasztával viszont pontosan azt a hatást sikerült elérnem, amitől nem poliresinből készült mű valaminek tűnik a végeredmény.

Levágtam a spárgát, és két rétegben, vékonyan, ecsettel felhordtam a felületre a pasztát.

 

Száradás után az antracit színűre fehér waxot, a mészkő színűre pedig taupe színű waxot kentem, majd egyszerűen csak áttörölgettem a felületüket egy puha ruhával.

A waxok kiemelték a szép mintázatot, aminek az élességén a paszta sokat tompított, de nekem így még jobban tetszik, mert olyan lett, mint valami régi, kopott kődísz.

 

A dobozba a színek miatt a világosat tettem, az kerül majd a fenyőfára is, de az antracitnak is kiemelt szerepe lesz a dekorációban.

 

 

 

 

Mészkő színű alapon taupe wax visszatörölve.

 

 

 

Antracit kőpasztán a fehér wax, ami szépen megül a minta mélyedéseiben.

Ha szeretnéd tudni mi lesz a következő napok meglepetése, akkor gyere és nézz be holnap is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .