10. nap

Az adventi naptáramba a mai naphozhoz egy igazán egyedi dolgot sikerült beültetni. Eredetileg is angyalkát terveztem, csak azokból a jópofa kis kerek angolszász típusú ruhacsipeszekből és antik csipkéből, de még időben eszembe jutott, hogy van nekem egy hiányos ősrégi sakk-készletem, amit még ősszel lomiztam. Így menten átalakult az ötlet, és bizony ez egy igazi reantik lett.

Kiválasztottam 3 különböző sakkfigurát, olyan kis gömbölyű buksijúakat. Egy kis tisztogatással kezdtem, majd old white krétafestéket kentem rájuk 2 rétegben, azután következett a két fázisú finomrepesztő, majd taupe wax, hogy a repesztőlakk aprócska barázdáit kiemelje, és újra régiesnek tűnjenek az amúgy sem mai fafigurák.

 

 

Rajzoltam egy fél szárnyat – mert tükrözni szabad kézzel tökéletesen egyformán nem tudok, de nem is baj, mert a fél szárny sablonnal – egy félbehajtott régi könyvlapból épp megfelelő szárnyacskákat lehet készíteni.

Majd következett a glória, amihez  – egy-két napi ötletelés után – végülis aprócska gyöngyöket fűztem vékony virágdrótra, majd kerek formára igazgatva, a maradék drótot egymással összetekerve, a rögzítés is megolható.

 

 

 

A szárnyakat is átkentem lakkal nagyon enyhén, így a papír tartása jobb lett, de mégsem lett annyira merev, mintha egy másik papírra kasíroztam volna, vagy ha kettőt egymással összeragasztottam volna.

A glóriát – mert hát egy valamirevaló angyalkának az mindenképpen fontos – a drót segítségével az átfestett sakkfigura „hátára” ragasztottam, majd a szárnyakat is rögzítettem ragasztópisztollyal, így a drót egy részét a szárny takarja is.

Egyszerűek, és bevallom nekem más nem is hiányzik róluk. És a nagy alkotás hevében a lakkozás után tűnt  csak fel, hogy kettőnek a szárnya fejjel lefelé „olvasható”, de hát nem lehet minden tökéletes, igaz? Nekem most ők az egyik kedvenceim és régi gyertyacsipeszre operálva fognak a fenyőfa ágain velünk időzni.

 

Szinte repül az idő, hiszen hamarosan itt a karácsony, ma már a második gyertya lángja is táncra perdül az adventi koszorúkon.

A minden napi meglepi dekorációs ötlet bizony holnap is folytatódik, gyere és nézz majd be, hiszen neked készül 🙂

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .