Mi is az a stílustanoda?

tanácsok és bevált trükkök, amelyek nélkül nem érdemes belevágni egy felújításba sem

lakberendezési alapismeretek és egy kicsit még attól is több

 

Évtizedek óta csodálom a régi épületeket, főként a lepukkant, még omladozóan is stílusosakat. Számomra van valami megfogalmazhatatlan bájuk. Legyen az egy csinos kis vidéki házikó vagy valaha szebb napokat látott, nyüzsgő cselédséggel karbantartott főúri kastély. Mágnesként vonzanak. Nem is tudom, hogy én fertőztem-e meg életem párját ezzel az imádattal, vagy már alapból is tetszett neki is ez a világ. Egy a lényeg, hogy amikor megszabadultunk a közös életünk hatalmas bakijaként vásárolt lakóparki háztól – amit évről-évre egyöntetűen, és egyre jobban gyűlöltünk – fellélegeztünk. Hiszen tudtuk, hogy valami más vár majd ránk.

Mivel anyagilag a chf hitel teljesen tönkretett bennünket, ráment a nagy bizniszre a nagy nehezen vásárolt kislakásom is, pár évet mindenképpen hagynunk kellett magunknak, hogy egyenesbe kerüljünk és letisztázódjon bennünk, hogy mit, hol és hogyan szeretnénk. Nem vagyunk milliomosok, nem dől hozzánk sem a pénz. Aztán, több évnyi kitartó keresgélés után, rábukkantunk álmaink házikójára, és tudtuk, hogy ez az amit szeretnénk. A listánkon szereplő kritériumoknak pont megfelelt. Piszok nehezen, de hitelekkel támogatva sikerült megvásárolunk és elkezdenünk a felújítását. Nem kis buktatókkal, bonyodalmakkal tűzdelt munkás hónapokat hagytunk magunk mögött, és még nincs vége. Azonban a belső terek 100%-os befejezéséhez már csak pár százalék hiányzik, de azokkal a külső szigetelés befejezését okosan megvárjuk, nehogy dupla munkánk legyen egy-egy időigényes aprósággal.

A házunk belső tereiről megosztott fotókról látható, hogy a nem mindennapi, a nem megszokott dolgokkal kiviteleztünk. Törekedtünk a természetes és újrahasznosított alapanyagok felhasználására, hiszen egyedi és otthonos hangulatú terekre vágytunk. Igyekeztem megőrizni a ház értékeit, kiemelve a szép részleteket, sőt a mai, modern kor vívmányait ötvöztük a tradicionális dolgokkal. Sok-sok munkafolyamatot, részletet, felületet mi saját magunk alakítottunk ki, fejeztünk be. Tapasztalt lakberendezőként azonban néha még nekem is feladta a leckét egy-egy nem várt probléma, de szerencsésen vettük az akadályokat, és a lepukkant, lelakott belső terekből egy remekül újrakomponált, klasszikus, vidékies hangulatú, egyedien szép és másokat is inspiráló otthont teremtettünk mindössze 5 és fél hónap alatt. És megjegyzem, nem több tízmillióból. Ha valamiben picit luxusnak számító dolgokat választottunk, akkor azt ellensúlyozandóan más résznél húztunk a nadrágszíjon. Nem lehetetlent tettünk, csupán sokat dolgoztunk és próbáltuk okosan kiaknázni a házunk nyújtotta lehetőségeket.

Kíváncsi vagy arra, hogy ez miként sikerülhet Nektek is, amennyiben egy szép, régi vagy kevésbé régi épület felújítására, átalakítására szánjátok el magatokat?

Mit kell tenned/tennetek? Hogy mi legyen az első lépés, és hogyan következzen szépen sorban a többi?

Milyen buktatókra számíthattok egy komplett vagy akár csak egy részleges ház vagy lakásfelújítás során, és hogyan oldhatjátok meg azokat?

Ha jól megtervezett otthonra és a kivitelezéséhez bevált tanácsokra van szükséged, akkor csatlakozz a zártkörű VIP-reantik lakberendezős csoporthoz, amelyet kifejezetten erre a célra hoztam létre. A tagsággal teljeskörű lakberendezési és alapvető felújítási ismereteket szerezhetsz. Lakásfelújítás és lakberendezés, jó és rossz példákon bemutatva, egy otthon helyiségeire és egy teljes felújítás technológiai sorrendjeire is kitérve, a szakipari munkák összefésülésére, hogy a felújítás kezdetére képben legyél mindennel. Ez egyfajta mini lakberendezési gyorstalpaló, a lényegre és a gyakorlatban hasznos tudnivalókra koncentrálva.

   

A zártkörű  csoporthoz való csatlakozás díja 80.000,- Ft -, amit pedig ezért az összegért kapsz:

8 alkalmas online előadást, amihez ki sem kell tenned a lábadat az otthonodból, kényelmesen elhelyezkedve, a monitorod előtt ülve nézheted és hallgathatod meg a hasznos tudnivalókat. Nem kell számos honlapot átböngészned a fontos infók után kutatva, nem szükséges fölösleges időt töltened lényegtelen dolgokkal, ha önállóan is képes leszel megtervezni és felügyelni a saját lakásod felújítását.

Segítek neked, hogy az alapoktól kiindulva, a tervezésen át, a megvalósításig, a neked szükséges hasznos tudnivalókat, összeszedetten és lényegre törően kaphasd meg … és te magad légy az otthonod megalkotója. A stílustanoda online tanácsadás alkalmai egymásra épülnek, és szinte mindenki számára hasznos ismereteket, tanácsokat tartalmaznak a lakásfelújítás és az enteriőrtervezés számos területéről.

8 db online lakberendezési tanácsadás egy csomagban, a következő témákra bontva:

  1. alkalom.

Lakberendezési alapok – felmérés, igényekre tervezés, térszervezési tanácsok – hogyan készíts méretarányos, használható berendezési alaprajzot, falnézeteket, amelyre a felújítás és a berendezés megtervezése során szükséged lesz. Mi engedélyköteles és mi nem, az átalakítás során?

2. alkalom

Költségvetési alap készítése, az a fránya papírmunka és a rejtett költségek – kitérek arra is, hogy mire figyelj pl. a felújítási támogatás esetén. Fűtés-hűtés, szellőzés. A közművek intézése és nyílászárók kiválasztása – mit, milyet, hová és hogyan, hogy időben meglegyen, mert ezekre sajnos esetenként több hónapot is várni kell.

3. alkalom

Ha már megvan a „végleges” terv – egy gördülékeny felújítás menetének összeállítása, szakipari munkák összefésülése és egy kis anyagismeret. Stílusok, inspirciós album, színkombinációk, bevezetés a színtan világába.

4. alkalom – március 27.

Burkolatok választása, és a vizes helyiségek megtervezése.  Mi fán terem a burkolatkiosztás, variációk egy témára. Valamint segítek hogyan számold ki a szükséges mennyiségeket, hogy pl. ne hiányozzon 4-5 db csempe a befejezéshez, vagy ne maradjon a nyakadon 2-3 m2-nyi.

5. alkalom

Tárolás csak okosan – ide tartozik nálam a konyha, esetlegesen a külön kamra és a gardrób tervezése is, mert általában ezekhez van szükség a legtöbb tárolóhelyre, egyúttal segítek hogyan válaszd ki a beépített bútorok anyagait, frontfelületeit, és foglalkozunk az előszobával is. Háztartási kis- és nagygépek – hová tegyük őket és mi módon (mosógép, szárítógép, porszívó és társaik)

6. alkalom

kezdődhetnek a színálmok, színkombinációk, bevezetés a színtan világába és hogyan finomhangoljuk a terveket. Nappali, hálószoba. Kitérek a home office kérdésére is. Bútorok, lakástextilek és kiegészítők összehangolása, felújítása, átalakítása – mert mindenkinek vannak hozott darabjai aminek passzolnia kell a megújult otthonba.

7. alkalom

Milyen a gyerekkel együtt „növő” gyerekszoba, funkciók összehangolása. Bútorok tároláshoz és játékhoz egyaránt. Játék, tanulás és pihenés egy térben. Több gyermek egy szobában, privát szféra kialakítása.

8. alkalom

Lakástextilek és dekoráció – tanácsok, javaslatok hétköznapokra és alkalmakra.

A zártkörű VIP – reantik lakberendezős klubhoz való csatlakozási szándékodat kérlek privát üzenetben jelezd felém az e-mail címemre:

a rea@reantik.hu e-mail címre küldve.

 

Várlak a csoportban, hogy te is megvalósíthasd az álomotthonod!

 

Molnár Andrea

lakberendező-otthontervező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .